Hitta ett fågeläventyr nära dig

Här finns aktiviteter från hela landet. För att lättare hitta ditt område kan du klicka på länkarna här så kommer du direkt till rätt landsdel.
Götaland
Svealand
Norrland

Mer information om utflykterna samt föreningarnas fullständiga program finner du på respektive förenings hemsida – och länkar dit hittar du här.
 
Nu lämnar fjällvråkarna sina häcknigsområden i norra Skandinavien och flyttar söderut till Öst- och Mellaneuropa.                                                                                                  Foto: Erik F. Nordberg 
Rovfåglarnas tid
Så här på höstkanten är det mycket rovfåglar i rörelse, tvärtemot vad man kan tro är även många av de här stora fåglarna flyttfåglar. Fjällvråken övervintrar främst i Polen ochTyskland, medan till exempel röd glada tillbringar vintern i Frankrike eller Spanien. Fiskgjuse, bivråk och brun kärrhök återfinns under vintern i Västafrika.

Fågeläventyr i Götaland

Lördag 3 november
 
Nordöstra Skåne
Linnérundan Alla Helgons Dag
Fågelskådning i tätortsnära delar av Kristianstads Vattenrike tillsammans med Evert Valfridsson. Samling parkeringen vid naturum kl. 09.00 för ca fyra timmar ute i naturen. Ta med lite förmiddagsfika! Vi gör detta tillsammans med Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen och naturum Vattenriket.
Kontaktperson: Evert Valfridsson 044-32 30 45 el. 070-602 30 45.
 
Ringsjöbygden, Skåne
Gåsjakt
Plats: Hjularöds våtmark, Vombs ängar.
Samling: Ica Kvantum, Hörby 07:30.
 
Småland
Allhelgonarallyt 3-4 november
En tävling mellan de olika fågelklubbarna i Småland. Den klubb som ser flest arter vinner rallyt.
Alla arter registreras av medlemmarna var för sig i Artportalen. På vår hemsida sammanställs observationerna, där det också finns listor på arter vi sett och inte sett till arter som kan vara möjliga att se.
 
Markaryd
Smålandsrallyt
En tävling för fågelklubbar i hela Småland, där det gäller för varje förening att se så många fågelarter som möjligt under två dygn. Alla arter är lika mycket värda och lika viktiga att rapportera! Startar på lördagen 3/11 kl. 00.00 och avslutas på söndagen 4/11 kl. 24.00. Vi skådar i vårt eget verksamhetsområde-Markaryds kommun. Vi inleder traditionsenligt att varje deltagare under lördagen tar an sina ”egna” lokaler/hemmamarker och ”plockar hem” så många arter som möjligt.
På lördagseftermiddagen, kl. 17:00 träffas vi i klubblokalen, för artgenomgång och att lägga upp strategin inför söndagen. Det serveras enligt tradition på varmkorv och fika, sponsrat av Timsfors VVS&OljeserviceAB
Det är viktigt att vi blir många ute i fält som hjälper till alltefter möjlighet och förhoppningsvis i ett härligt höstväder.
Kontaktperson: Lars-Erik Andréasson, 0705–19 59 15.
 
Tjust/Västervik
Lördag och söndag 3 - 4 november 
Smålandsrallyt
Den traditionstyngda tävlingen för fågelklubbar i hela Småland, där det gäller för varje förening att se så många fågelarter som möjligt under två dygn. Start lördagen 3 nov kl. 00.00 och avslut på söndagen 4 nov kl. 24.00. Bidra med allt du kan och mata in dina observationer på Artportalen eller kontakta Magnus Kasselstrand 0703-23 24 99. 
Skådarträff med trevlig middag på lördagskvällen i Studiefrämjandets lokaler (Repslagarg 5, Västervik), då vi drar upp strategierna för söndagens slutspurt. Anmäl ditt deltagande. Mer information om detta på hemsidan i oktober från Jeanette Nilsen 0707-92 67 96.
 
Kalmar
Smålandsmästerskap, Artrally
Vi är ju regerande mästare och visst ska vi försvara titeln även i 2018 års SM-rally som genomförs allhelgonahelgen den 3-4 november. Därför måste så många som möjligt ut och leta arter i alla våra lokaler i kommunen.
Starttid kl 00:00 lörd 3 nov och sluttid kl 24:00 sön 4 nov.
Rapportera era obsar till Lars G Petersson 070-815 02 47 eller till Jan Ottosson 070-247 95 11.
 
Nybro-Emmaboda
Smålandsrallyt
Alla skådar på egen hand från 00.00 på lördagen till 24.00 på söndagen. Sen rapporterar man in sitt resultat senast måndagen 5/11 kl. 18.00. Helst till Artportalen, men obsboken på www.nefk.nu och till nybroemmabodafk@yahoo.se fungerar också.
 
Värnamo
Artrally
Lördag-söndag 3-4/11 Artrally under Allhelgonahelgen
Höstens artrally mellan klubbarna i Småland går av stapeln den här helgen. Det är antalet arter som avgör så rapportera in allt du tror är intressant för tävlingen. Rapportera dina obsar på Obsboken/Artportalen.
Rapporterna från lördagen sammanställs på Obsboken med en lista på arter som är kvar att söka efter under söndagen.
 
Växjö
Artrally
Nu är det snart dags för det årliga Smålandsrallyt. Helgen 3-4 november letar vi gemensamt i vanlig ordning efter så många arter vi kan. Det ser ut som det kommer in kallare väder så risken är att det töms ordentligt. Håll gärna utsikt redan nu efter sena individer och varför inte dra igång årets fågelmatning? Är du intresserad av att delta så kan du ringa Ola Bondesson 070-628 48 76.
 
Hultsfred
Smålandsracet
Denna helg tävlar lokalklubbarna i Småland om att se flest arter från 00:00 lör t.o.m. 24:00 sön.
Det brukar vara trevligt att upptäcka de arter som man kanske inte trodde fanns kvar så här sent på året. De senaste åren har vi varit med mer aktivt och ju fler vi kan vara desto roligare blir det. På lördagskvällen blir det ev. en träff med lite käk och taktik-snack inför söndagen. Är du intresserad ta kontakt med Kenneth, Lena, Jan K eller Calle Ljungberg. calle.ljungberg@stubbhult.nu
Är du ute på egen hand kan du rapportera dina obsar via Artportalen eller höra av dig till Kenneth 0495-414 15, 070-554 92 02.
Mer information kommer på hemsidan.
 
Ljungby
Allhelgonarallyt
Vi satsar även i år på att nå en bra placering i Allhelgonarallyt. Tävlingen går ut på att se så många arter som möjligt under 2 dygn inom Ljungby kommun. Det är en tävling mellan alla Smålands fågelklubbar. Vi samlas som vanligt kl 17.00 på lördagskvällen i klubblokalen för att gå igenom dagens resultat och lägga upp strategin inför söndagen.
Tänker du ge dig ut och hjälpa till med att leta fågel under helgen, meddela gärna Roger på tel 070-602 71 90 senast kvällen före tävlingsstart.
 
Tingsryd
Artrally
Nu är det snart dags för det årliga Smålandsrallyt. Helgen 3-4 november letar vi gemensamt i vanlig ordning efter så många arter vi kan. Förra året lyckades vi faktiskt slå Växjö fågelklubb, lyckas vi göra om den bedriften? Det ser ut som det kommer in kallare väder så risken är att det töms ordentligt. Håll gärna utsikt redan nu efter sena individer och varför inte dra igång årets fågelmatning?
Kontaktperson Anders Borgehed  0477-207 08, 070-3744154
 
Bohuslän
Gäss och örnar vid Hästefjorden
Vi tar oss runt i markerna kring Hästefjorden och bekantar oss med senhöstens kvardröjande fågelfauna. Det blir mycket gäss och svanar. Det blir även en del rovfåglar, kanske fjällvråk, havsörn och med lite tur även någon kungsörn. 
Samling för samåkning vid Blomsterlandet i Uddevalla kl 08:30. 
För de som vill åka direkt strålar vi samman vid Bygdegården, Siviken kl 09:00. 
Kontaktperson och anmälan till Kenneth Johansson 070-231 65 91.
 
 
Lördag 10 november
 
Nordöstra Skåne
Linnérundan Mårtens afton
Fågelskådning i tätortsnära delar av Kristianstads Vattenrike tillsammans med Evert Valfridsson. Samling parkeringen vid naturum kl. 09.00 för ca fyra timmar ute i naturen. Kanske ett annorlunda sätt att fira Mårtens afton! Ta med lite förmiddagsfika! Vi gör detta tillsammans med Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen och naturum Vattenriket. 
Kontaktperson: Evert Valfridsson 044-32 30 45 el. 070-602 30 45.
 
Falbygden
Havsörnssafari vid Hornborgasjön – lördagen den 10 november klockan 09.00. 
Vi åker till lämpliga platser runt Hornborgasjön för att hitta så många havsörnar vi kan. Räkna med att vi är hemma senast 13.00. Extra kläder skadar inte för det kan bli lite kylslaget.
Åke leder och Åke nås på tfn 0515-726042.  
 
 
Söndag 11 november
 
Hultsfred
Fågelskyddsområdet
Vi åker runt och kollar skyltar m.m runt södra Hulingens fågelskyddsområde.
Samling ICA-Mathuset Hultsfred Kl. 10.00.
Ledare Kenneth och Jan K.
 
 
Lördag 17 november
 
Nordöstra Skåne
Gåsräkning
Hur ser det ut på gåsfronten i våra marker så här i Mårtenstider? Efter dagens inventeringar av klubbens gåskvinnor och -karlar vet vi besked. Vill Du hänga med ut någon av dem den här för middagen? Hör av Dig till Evert. Kontaktperson: Evert Valfridsson 044-32 30 45 el. 070-602 30 45.
 
Halmstad
Reningsverket
Halmstads reningsverk, som ligger på Västra stranden nära Nissans mynning, hyser ett rikt fågelliv under vinterhalvåret. I reningsverkets dammar övervintrar bl.a. änder av olika slag, rörhönor och några andra arter som normalt flyttar ut ur landet vintertid. Denna förmiddag har vi en form av öppet hus vid reningsverket, och besökare kan komma och gå som de vill under förmiddagen. Vi håller naturligtvis även koll på stranden utanför samt på hamninloppet – och vi spanar efter pilgrimsfalkarna på silon. Kom när det passar mellan 08:00 och 11:00. Parkering finns intill reningsverket (längs småbåtshamnen). 
Ansvarig skådare: Anders Wirdheim tel: 0705-13 75 76, e-post: anders.wirdheim@birdlife.se

 
Söndag 18 november
 
Malmö
Övedskloster
Spaning efter vinterfåglar.
Samling: P-platsen vid Själlandstorg i Malmö samlingsplats (vid korsningen Roskildevägen/Margaretavägen). Vi samåker när det är möjligt. Ej bilinnehavare åker med de bilburna. Pris: 8 kr/mil.
Tid: 9.00
Medellånga promenader.
Kontaktperson: Sven-Erik Svensson, 070-665 64 32.
 
Bohuslän
Örnar i Kalvöfjorden
Söndag 18 November kl. 09:00-13:00
En fågelexkursion i bohuslänska vinterörnmarker där havsörn brukar jaga. Förutom havsörn kan vi se en mängd sjöfåglar samt andra rovfåglar som pilgrimsfalk och duvhök. Vi rör oss i relativt lätt terräng under fyra timmar. Ta med matsäck. 
Tid: kl. 09:00-13:00
Samling vid busspendelparkeringen i Varekil.
Kontaktperson Thomas Liebig 070-646 65 58.
Smarrangemang Västkuststiftelsen
 
 
Söndag 25 november
 
Nordöstra Skåne
Linnérundan
Fågelskådning i tätortsnära delar av Kristianstads Vattenrike tillsammans med Evert Valfridsson. Samling parkeringen vid naturum kl. 10.00 för ca fyra timmar ute i naturen. Ta med lite förmiddagsfika! Vi gör detta tillsammans med Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen och naturum Vattenriket. Kontaktperson: Evert Valfridsson 044-32 30 45 el. 070-602 30 45.
 

Fågeläventyr i Svealand

 
Lördag 3 november
 
Roslagen
Skrakar i Skedviken
November är en härlig tid att njuta skådespelet av fiskande skrakar. Stora flockar storskrakar och många salskrakar samlar sig till exempel i Skedviken och denna stilla och ljumma? dag beger vi oss dit. I Förfjol hade vi turen att höra skäggmesarnas ”pjongande” i vassen vid Mörby Slottsruin. Missa inte detta tillfälle innan mörkret sänker sig i och den mystiska decembermånaden anträder. Då finns bara tomtar och troll att titta på.
Samling: kl. 09.00. Parkeringen vid Friskis och svettis, Carl Bondes väg i Norrtälje, alternativt vid ICA Rimbo kl. 09:30.
Ansvarig: Gabriel Ekman, tel. 070 – 671 11 36
 
Uppland
Hjälstaviken
Vi tar oss ut till Fågeltornet och kollar på de stora flockarna med änder och gäss som fortfarande dröjer sig kvar. Storskrake, vigg och kricka kan rasta i stora antal och har vi tur kommer pilgrimsfalk eller havsörn och skrämmer upp flockarna till ett mäktigt skådespel. På ängarna födosöker steglitser på tistlar medans varfågeln spanar in dem från sin utkiksbuske. Tubkikare rekommenderas. Det är en bit ut till tornet men vi skådar oss fram i lugnt tempo.
Anmälan: Samuel Persson, sms till 073 685 48 92 eller mail: samper97@gmail.
com Samling: kl 07:30 vid Helga Trefaldighetskyrkan i Uppsala.
Kostnad: 70 kr.

 
Söndag 4 november
 
Stockholm
Heldag på södra Södertörn
Vi besöker kända lokaler på Södertörn, som Östra Styran, Alhagen och Torö. Tillgången på fågel vid denna årstid kan ju variera, så förväntansnivån får anpassas till de rådande förhållandena.
Ledare: Lars Berglund.
Anmälan: Till lasse.s.berglund@gmail.com från måndag 1 till söndag 7 oktober. Ange resmål, namn, mobilnummer och hemadress vid anmälan (för samordning av bilar). Meddelande om plats erhållits fås via e-post snarast efter sista anmälningsdagen.
Avgift: Ingen, utöver gängse milersättning till bilföraren.
Antal deltagare: 11 personer plus ledare. Bilförare med bil har förtur.
Tid: Samling kl. 06.15 på plats som meddelas i bekräftelsemailet.
Resa: I tre personbilar på söndag morgon. Avfärd kl. 06.30.  
 
Värmdö
Fågellokaler på Värmdö
Rundtur där vi visar några av de lokaler som finns i vår kommun. Sören Bevmo leder.
 Samling vid Runda huset i Gustavsberg 07.00.
Anmälan till Sören Bevmo senast 2/11 på tel. 073-906 94 30.
 
 
Måndag 5 november
 
Strängnäs
Första måndagen i varje månad, skådning för daglediga kl 09.00. 
Vi träffas för att tillsammans skåda i eller utom kommunen. Vi följer läget och väljer någon intressant lokal. Tag med fika och någon kompis. 
Samling: Ugglans träd. 
Tid: Kl 09.00 – ca 13.00
Ansvarig: Styrelsen Leif Ekblom 0152-511 54, 070-604 29 73.
 
 
Onsdag 7 november

Angarn
Angarngruppen välkomnar alla StOF-are att delta i deras månadsrundor.
Samling alla dagar: Örsta f.d. naturcentrum, Angarn, kl. 07.30, utom 5 december och 2 januari 2019, då samling sker kl. 08.30. Se www.angarngruppen.se för mer information.
Ledare: Någon eller några skådare i Angarngruppen är värd/ar för dagen.
Anmälan: Ingen föranmälan.
Avgift: Ingen avgift.
Antal deltagare: Ingen begränsning.
Övrigt: Tycker du vandringarna är trevliga, bli gärna medlem även i Angarngruppen, så stödjer du deras naturvårdsarbete i området!

 
Lördag 10 november
 
Stockholm
Lördagsvandring vid Råstasjön – förmiddag
Ledare: Hasse Ivarsson, tel. 076-839 29 01.
Samling: Kl. 10.00.
Råstasjön erbjuder flera olika biotoper, som attraherar många fågelarter som änder, svanar, doppingar, sumphöns och skrattmåsar. Under hösten samlas Djurgårdens gråhägrar vid sjön – upp till 70 stycken är inte ovanligt att se. Sena flyttfåglar som bofink, rödhake och gärdsmyg bjuder på härliga närstudier vid sjöns fågelmatningar. Några förkunskaper krävs inte, vi pratar om alla fåglar som kommer i vår väg. Kikare kan lånas ut. Mer information och kartbeskrivning finns på föreningens hemsida, www.stof.nu. Vandringen anordnas i samarbete med Studiefrämjandet och pågår i två timmar.
Anmälan: Ingen föranmälan.
Avgift: 60 kr/gång, som betalas på plats till ledaren eller med Swish till 123 501 0822 (obs! Fågelguidning AB, ej föreningens Swishnummer).
Samling: Kl. 18.00 på parkeringen som tillhör Solna tenniscenter, Sjövägen, som ligger vid Råstasjöns nordvästra hörn. Buss 502 och 505 stannar utanför tennishallen.
 
Frövi
Aktuell fågellokal.
Vi träffas vid församlingshemmet Frövi kl. 08.
Ansvarig; Bo Dahlström. 0581 - 322 13.
 
Roslagen
Röjar-/städdag på Hasselhorn
Vi fortsätter vår naturvårdsinsats på Hasselhorn vid Erkens norra strand. Här har föreningen sedan föregående år haft som uppdrag från länsstyrelsen att röja bort gran för att gynna lövträd. Dagen kommer att ägnas åt att dra ihop och elda de granar som inför denna utflykt har tagits ned. Hur detta kommer att gå till hänger dock delvis på rådande väder. Kontrollera därför vad som står om detta på föreningens hemsida dagarna innan den 10 november. Medtag gärna yxa, handsåg eller liknande. Inte motorsåg.
Samling: Parkeringen vid ”Friskis och svettis”, infart från Carl Bondes väg i Norrtälje, kl. 09:00.
Ansvarig: Kristoffer Stighäll, tel. 070 – 669 68 96

 
Söndag 11 november
 
Mälaröarna
Vandring på Eldgarnsö
Vi gör vår årliga fågelvandring runt markerna i naturreservatet och tittar på de stora mistelbestånden som så här års dignar av bär, vilket i sin tur drar till sig mängder av trastar. Där övervintrar dubbeltrasten, som är vår förenings symbolfågel. ”Misteltrasten” livnär sig hela vintern på bären som innehåller mycket energi. Dessutom stöter man på meståg med många olika fågelarter i släptåg. Vi kollar hur det har blivit efter naturvårdsåtgärderna som har utförts under sensommaren.
Ledare: Kjell Häggvik tel. 076-859-35-11  Per Öhman tel. 070-956-82-05
Tid: Söndag 10.00.
Plats: Naturreservatets parkering
 
Eskilstuna
Exkursion till Hjälmaresund 
Samling vid Studiefrämjandet Västeråsvägen 90 kl. 09.00
Vid den här tiden kan det ibland finnas stora födosökande skrakflockar vid Hjälmaresund. Havsörn kan numera nästan ses vid varje besök. En del änder kan också finnas kvar. Beroende på väder och fågeltillgång kanske vi besöker någon annan lokal vid Hjälmaren. 
Anmälan till Björn Fors tel. 070-493 74 35.
 
Arboga
Utfärd – till Gålsjön.
Iordningställande av vinterfågelmatning och besök vid vårt fågeltorn och fotogömsle.
Medtag korv för grillning.
Samling kl. 09:00 vid Järntorget för samåkning.
Ansvarig: Seppo Leppälampi 0766-459 780 och Stig Blom 072-248 46 66.
Åter i stan ca kl 12.00.
Lördag 17 november
 
Nyköping
Senhöst på Labro ängar 
Samling vid Tärnans vinterfågelmatning vid Ängstugans koloniområde, Nyköping. 
Ansvarig är Peter Lantz 070-559 31 53.
Tid: kl 08:00 – ca 12:00
 
Lördag 24 november
 
Leksand
Lavskrikespaning
Vi ger oss ut i skogen och hoppas möta den orädda lavskrikan.  
Kontakt: Petrus Tengnér, 070-320 36 19, sekreterare@leksandsfagelklubb.se
Plats: Samling: Norsbro kl.08.00.

 
Söndag 25 november
 
Mälaröarna
Fågelvandring i Väsby hage.
Väsby Hage har visat sig ha ett rikt fågelliv. I somras observerades där en ny art för Mälaröarna, brandkronad kungsfågel som är sällsynt i hela Sverige!! Vi tar även en titt på utförda naturvårdsåtgärder. Hagen har mycket varierande naturtyper från äng och skog till mälarstränder. Där finns göktyteholkar, uppsatta av Sören Lindén i hans projekt. Det har visat sig vara en lämplig biotop för göktytor med massor av tuvmyror. 
Ansvarig: Urpo Könnömäki, tel. 070-236 56 64.
Tid: Söndag 08.00.
Plats: Samling vid Nyckelby ICA

 
Onsdag 28 november
 
Stockholm
Onsdagsvandring vid Råstasjön – förmiddag
Ledare: Gigi Sahlstrand, tel. 070-890 07 70.
Samling: Kl. 11.00.
Råstasjön erbjuder flera olika biotoper, som attraherar många fågelarter som änder, svanar, doppingar, sumphöns och skrattmåsar. Under hösten samlas Djurgårdens gråhägrar vid sjön – upp till 70 stycken är inte ovanligt att se. Sena flyttfåglar som bofink, rödhake och gärdsmyg bjuder på härliga närstudier vid sjöns fågelmatningar. Några förkunskaper krävs inte, vi pratar om alla fåglar som kommer i vår väg. Kikare kan lånas ut. Mer information och kartbeskrivning finns på föreningens hemsida, www.stof.nu. Vandringen anordnas i samarbete med Studiefrämjandet och pågår i två timmar.
Anmälan: Ingen föranmälan.
Avgift: 60 kr/gång, som betalas på plats till ledaren eller med Swish till 123 501 0822 (obs! Fågelguidning AB, ej föreningens Swishnummer).
Samling: Kl. 18.00 på parkeringen som tillhör Solna tenniscenter, Sjövägen, som ligger vid Råstasjöns nordvästra hörn. Buss 502 och 505 stannar utanför tennishallen.
 
 
 

Fågeläventyr i Norrland

 
Lördag 17 november
 
Boden
Besök vid Campen, Norra Svartbyn. Vi besöker den finfina fågelmatningen Campen i Norra Svartbyn, Boden. Medtag fika och varma kläder och skor. Vi gör upp eld och grillar och hoppas på fina fågelmöten, såsom hackspettar, nötkråkor, mesar, domherrar och grönfinkar.
Tid och plats: Samling 09.00 vid Torpgärdsskolan.
Kontaktperson: Jan Andersson, 073-024 20 79.

 
Tisdag 20 november
 
Kiruna
Fågelbordslunch, Kiruna Vi gör ett besök vid Institutet för rymdfysik/Rymdcampus där Peter Dalin har några välbesökta fågelmatbord. Vi börjar med att äta lunch i restaurangen och skådar ut genom panoramafönstret. Därefter besöker vi också skogsmatningen. Både talltita, lappmes och lavskrika finns i området. 
OBS! Anmälan senast torsdag den 14.11 (viktigt med anmälan med tanke på kökets planering). 
Tid och plats: Samling kl. 11.30 vid Institutet för rymdfysik/Rymdcampus reception.
Kontaktperson och anmälan: Lotta Nygård, 073-091 92 52, masklotta@hotmail.com 
 
 
Lördag 24 november 
 
Kalix
Trut, trast och sidensvans Senhöstskådning i Kalix-trakten. 
Tid och plats: Samling vid Kalix kyrka kl. 09.00. 
Kontaktperson: Birgitta Landberg, 070-604 09 03
 
KONTAKTA OSS

BirdLife Sverige
E-post: info@birdlife.se
Telefon: 0485-444 40, telefontid mån-fre 09:00-12.00
Postadress: Stenhusa Gård, Lilla Brunneby 106, 386 62 Mörbylånga

Medlemsfrågor (adressändring m.m.)
Telefon: 0485-444 40
E-post: medlem@birdlife.se

Press
Niklas Aronsson, presskontakter och redaktör Vår Fågelvärld

Telefon: 073-915 60 99
ÖVRIGA VERKSAMHETER

Naturbokhandeln

Telefon: 0485-44440
E-post:
info@naturbokhandeln.se

AviFauna Naturresor
Telefon: 0485-44440
E-post:
admin@avifauna.se

Ottenby fågelstation
Telefon: 0485-661093
E-post:
ottenby@ottenby.se

naturum Ottenby
Telefon: 0485-661200
E-post:
naturum@ottenby.se
 
REGIONALFÖRENINGAR